top of page

MASTERING

Mastering er det sidste led i musikproduktionen. Under mastering bliver det overordnede lydniveau hævet og de sidste tonale og dynamiske justeringer foretages for at skabe sammenhæng og kontinuitet mellem de forskellige numre på udgivelsen, samt sikre at lyden er i top uanset hvilke højtalere eller høretelefoner der lyttes på.

 

Mastering handler også om at forberede musikken til det endelige format. Jeg tilbyder mastering til flere forskellige formater, såsom streaming, CD og vinyl. Derudover tilbyder jeg gratis mix-tjek og en gratis test-master. Under fanen Info/downloads findes en guide til, hvordan I bedst forbereder jeres mix til at blive sendt til mastering.
Har I et mix, der mangler det sidste touch inden det slippes løs i verden, så giv mig et kald. 

Gratis test-master

 

 

 

Ligesom mixing, så er mastering en meget kreativ proces og alle mastering-teknikere har deres egen unikke lyd og tilgang. Derfor tilbyder jeg at masterere en portion af ét af jeres numre kvit og frit, så I kan høre om vi er et "match", før vi forpligter os over for hinanden. Hvis I kan lide, hvad I hører, så forsætter vi samarbejdet. Hvis ikke, så beholder I alle jeres penge og finder en anden tekniker, som matcher jeres stil bedre.

Hvad koster det?

Det kommer an på typen og størrelsen på projektet. Fortæl mig om jeres projekt og jeg giver et skræddersyet tilbud. 

Hvilke formater laver du master til?

I modtager altid en master optimeret til streaming. Jeg laver også CD og vinyl masters, hvis ønsket og aftales på forhånd.

Hvad modtager vi når masteren er færdig?

Wav-filer i 44.1 Hz / 16 bit medmindre andet ønskes. Ved CD/vinyl-mastering modtager I udover wav. filer også DDP/cue sheet. 

Behøver vores musik virkelig mastering?

Ja. Mastering sikrer sammenhæng mellem de forskellige numre på udgivelsen og at det lyder godt på alle lydkilder.

Hvor lang tid tager det, før vi modtager masteren?

Som regel har jeg første master klar inden for to uger. Hvis I har specifikke deadlines arbejder jeg selvfølgelig ud fra dem.

Hvordan sender vi vores færdige mix afsted til mastering hos dig?

Under fanen Info/downloads finder I guides til, hvordan I forbereder og sender jeres filer afsted til mig.

Vi har flere spørgsmål - hvor kan vi få svar på dem?

Kontakt mig endelig, hvis I vil vide mere. Derudover kan I hente PDF'er med yderligere info under fanen Info/downloads.

bottom of page